Klant
Meike Westera
Services
  • Branding
  • Digital Design
  • Campagne

Bedankt Suzie, de bui is over!

Suzie is een app die verslaafden helpt om prikkels te weerstaan. Het helpt mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen op weg naar een leven zonder of met minder verslavingsproblemen.

Verslavingszorg Noord Nederland behandelt mensen die kampen met verschillende soorten verslavingen in alle gradaties. Wat patiënten gemeen hebben is dat ze tussen de behandelingen door moeilijk prikkels kunnen weerstaan. Suzie is de app die hen hierbij helpt; Suzie kalmeert in in een spannende situatie, zodat de prikkel om te gebruiken minder wordt. Dankzij Suzie gaat de bui over.

stylesheet van het suzie app design met buttons, typografie en iconen

App als hulpmiddel bij de behandeling

Suzie wordt gebruikt wanneer iemand in behandeling is bij VNN en een signaleringsplan heeft. Dat persoonlijke plan helpt bijvoorbeeld om terugval in oud gedrag te voorkomen, crisissituaties af te wenden en regulering van emoties te bevorderen.

UX en UI visual design suzie app

Inspelen op het gevoel van de cliënt

De werking van de app valt nauw samen met het signaleringsplan die elke verslaafde samen met zijn of haar behandelaar opstelt. Een signaleringsplan is voor iedereen uniek. Suzie helpt vervolgens om juist de unieke persoonlijk dingen aan te spreken als het niet goed met iemand gaat. De gebruiker kan dan op een fijne manier een risicosituatie eenvoudig en snel ombuigen naar een veilige situatie.

iphone met branding visual suzie app
suzie app op mobiel die wordt vastgehouden
fotogalerij van de suzie app om een mobiel

Wil je dit ook
voor jouw organisatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.